bcn.cat/emprenedoria

 
 

Selecciona l'idioma i altres opcions:

Usuaris/àries registrats/ades

Accessos a les diverses opcions del web:

Inici > Programes
Benvingudes al programa de suport als projectes emrpenedors de les industries creatives

Programa CREAmedia

Barcelona Activa, el Servei de Desenvolupament empresarial de l'ICEC i la Fundació Catalunya Cultura, llancen plegades una nova edició del programa de suport a projectes d'emprenedoria de les indústries creatives i culturals.

El CREAmedia és un programa dissenyat per donar suport a la creació d'empreses en el marc de les indústries creatives. El programa està dissenyat com un itinerari a mida que cobreix les necessitats de les persones emprenedores, combinant sessions grupals on "es treballa de manera conjunta totes les fases del procés emprenedor" i sessions individuals, on es pot aprofundir en cadascun dels projectes d'una manera personal mitjançant tutories, assessoraments,... amb persones expertes en el sector. A més a més, es realitzaran visites a empreses i entitats del sector, així com accions de networking.

El programa disposarà d'un espai de treball a la Incubadora Almogàvers durant 6 mesos per a les persones participants, creant un entorn de treball creatiu i col·laboratiu.

Continguts i accions del programa

El programa CREAmedia constarà de tres fases, on com sempre el més important és donar a les persones emprenedores serveis, eines i coneixements per a la validació del seu projecte. CREAmedia és un programa de suport a projectes emprenedors dividit en quatre mòduls que es van alternant per tal que les persones participants puguin validar el seu projecte i crear un full de ruta que els guiï en la posada en marxa de la seva empresa:

1. La primera fase (Bootcamp) tindrà una durada de cinc dies i es treballarà per definir i validar el model de negoci, així com millorar les habilitats emprenedores de les persones participants.

2. La segona fase (Programa) consisteix en la incubació del projecte durant 6 mesos, on es disposarà d'un espai de treball gratuït. Les persones participants també rebran assessorament personalitzat, realitzaran tallers pràctics (workshops) i participaran de manera activa en una comunitat emprenedora on es desenvoluparan activitats per fomentar sinergies i cooperació amb l'objectiu de madurar i enriquir els projectes.

3. Per finalitzar el programa es farà un "Demo Day", on els projectes es presentaran davant d'un jurat format per persones expertes externes i per les entitats promotores, i on el millor projecte obtindrà un premi de 5.000 €.

Si voleu més informació ens podeu enviar els vostres dubtes a emprenedoria@barcelonactiva.cat i l'equip de CREAmedia us donarà resposta el més aviat possible.


Altres programes

Quins projectes poden participar-hi?

Podran participar en el programa CREAmedia aquells projectes emprenedors que desenvolupin la seva activitat en:

- Nucli Central Indústries creatives: Arts visuals, Arts plàstiques i Patrimoni
- Indústria cultural: Cinema i vídeo, Tv i ràdio, Edició de música, Videojocs, Llibres i premsa, New Media,...
- Indústries i activitats creatives: Disseny, Arquitectura i Publicitat.
- Indústries Complementàries: Desenvolupament de software, Apps,...

També es tindrà en compte en el procés de selecció:

Es prioritzaran aquells projectes que aportin innovació a la producció d'espectacles i esdeveniments mitjançant l'ús de la tecnologia.

Tenir almenys una persona dedicada al 100 % al projecte. Es prioritzaran aquells projectes que tinguin més d'una persona en l'equip.

L'empresa no ha d'estar legalment establerta en el moment de la inscripció, en el cas d'estar-ho no pot superar més d'un any en funcionament.

CREAmedia Alumni

Al llarg de les darreres edicions del programa CREAmedia, s'han constituït gairebé el 50% dels projectes que hi han participat. Aquí en destaquem uns quants, ens en deixem molts i aviat esperem poder ampliar aquesta selecció:

Chiquita Room: Un espai de ciutat per a l'art contemporani: galeria, residència per a artistes, editorial,...

Mai Més: Editorial per a llibres freaks, narratives compromeses i autores fantàstiques.

Bridge 48: El club a Barcelona per a les i els creadors de la música del futur.

Com et pots inscriure:

Actualment no tenim cap call oberta. Al llarg del mes de setembre de 2021 llançarem una nova call per a la cerca de projectes creatius innovadors.

T'hi esperem. Però si no pots esperar a resoldre els teus dubtes, envia'ns totes les preguntes que tinguis en relació al programa a emprenedoria@barcelonactiva.cat i l'equip CREAmedia et donarà resposta el més aviat possible.

Una iniciativa de:

Les entitats promotores del programa CREAmedia