bcn.cat/emprenedoria

 
 

Selecciona l'idioma i altres opcions:

Usuaris/àries registrats/ades

Accessos a les diverses opcions del web:

LA COMUNIFICADORA. Programa d'impuls per a projectes d'economia col·laborativa

La Comunificadora, el programa d'impuls de Barcelona Activa per a projectes d'economia col·laborativa del procomú va realitzar la segona edició d'octubre del 2017 a gener del 2018. Al setembre d'aquest any s'engegarà una tercera edició.

El model procomú s'està afiançant com una alternativa viable i en els darrers anys trobem casos d'èxit en el camp del programari i el disseny lliure, les xarxes de comunicació o el microfinançament, la fabricació digital, coneixements online, les dades obertes i l'economia circular. Barcelona s'està convertint en un node referent de la xarxa de ciutats que promouen aquest tipus d'entendre l'economia col·laborativa.

La Comunificadora treballa amb projectes, en gestació o ja en marxa, que necessiten un impuls per esdevenir procomuns o projectes del procomú que necessiten consolidar la seva viabilitat econòmica.

Les iniciatives seleccionades l'any passat mostraven l'ampli abast del programa d'impuls de projectes d'economia col.laborativa i del procomú, de Barcelona Activa. Els projectes participants s'incloïen en sectors tan diversos com la cultura, l'habitatge, l'educació, el turisme, l'energia, la missatgeria intraurbana, la reutilització de materials, el reciclatge de residus, l'ús i desenvolupament d'eines, serveis i continguts per a tecnologies lliures. Trobareu una descripció detallada de cada una de les propostes. (AQUI - http://freeknowledge.eu/ca/article/projectes-seleccionats-participar-la-comunificadora-denguany)

La Comunificadora és un programa de Barcelona Activa, que en la darrera edició ha estat executat per dues entitats que formen part de la confluència entre la producció procomú i l'Economia Social i Solidària: Free Knowledge Institute i LabCoop. Va comptar també amb la col·laboració del grup de recerca Dimmons de la UOC i de la Fundació Goteo.

Més informació

Projectes participants a la darrera edició:

. Projecte Biruka

. Projecte Lliure TIC

. Projecte Van Woow

. Projecte Ridersxderechos

. Projecte Voki Voki

. Projecte Prosume Energy Barcelona

. Projecte Educaires

. Projecte Remoblar

. Projecte Diccionari del procomú

. Projecte El Camí més verd

. Projecte Ensenya el cor

. Projecte Equipaments Lliures

. Projecte Niu-ment


Vídeos dels participants de la primera edició:

· katuma
· Upcycling de Barri
· LibreBanco
. Lendi
· Mitjà digital sobre tecnologia i societat Replicant
· Crowd-acting
· ITH Crowdfunding-Wikifunding
· Som Mobilitat
· CoopLabora
· Aquapioneers
· Arts i Mànigues
· CCWorld
· Xerebere
· Footprint
· Sentido Común


Dossier la Comunificadora Horari

Programa de la segona edició de la Comunficadora Horari

Altres recursos d'Economia Social i Solidària

La Comunificadora