bcn.cat/emprenedoria

 
 

Selecciona l'idioma i altres opcions:

Usuaris/àries registrats/ades

Accessos a les diverses opcions del web:

Què és La Comunificadora?

Tens un projecte d'economia col·laborativa orientat a un model procomú o al cooperativisme de plataforma que necessita acompanyament o que vol incorporar aquests coneixements i pràctiques? Aquest programa és per tu!

Els projectes de l'economia col·laborativa amb enfocament procomú es basen en la col·laboració entre persones i organitzacions per produir un bé o un servei que aporta al bé comú. Poden utilitzar les plataformes digitals per treballar conjuntament, escalar el projecte i donar accés al que es comparteix. La governança de les plataformes és participativa i democràtica. La producció s'organitza a través de relacions justes entre tots i totes les participants. El coneixement es comparteix a través de llicències obertes.

A La Comunificadora treballem com incorporar als projectes noves lògiques de consum, treball, govern, etc per a transformar l'economia. Mira-ho en aquest vídeo, consulta la presentació de l'actual edició o llegeix la publicació Transitant cap al procomú: la Comunificadora.

Exemples de participants d'edicions anteriors:

- Promouen que particulars comparteixin l'ús d'eines, objectes i altres recursos (temps, coneixements): Lendi , Glocalshare

- Faciliten l'autogestió de grups de consum ecològic i de proximitat i la compra directa als productors: Katuma

- Creen nous objectes útils a partir dels residus plàstics sense treure'ls del barri: Upcycling de Barri

- Comparteixen l'ús i la propietat de vehicles elèctrics a través d'una cooperativa: Som mobilitat

- Cultiven aliments en entorns urbans amb molt poca aigua (aquaponia): Aquapioneers

- Mesuren l'impacte i faciliten la rendició de comptes de les iniciatives d'Economia Social i Solidària: Ensenyem el cor

- Connecten usuaris d'autocaravanes i campers amb particulars (veïns, associacions i Administració) per promoure un nou tipus de turisme itinerant enfocat a la recuperació i activació de municipis en vies d'extinció: Van Woow

- Ofereixen una app de compravenda i lloguer d'immobles sense intermediaris: Voki Voki; o promouen la Masoveria Urbana, un model de tinença que permet a la propietària cedir el dret d'ús d'un immoble o part d'aquesta: La Masovera

- Promouen la cultura cooperativa, l'educació transformadora i els valors i pràctiques de l'Economia Social i Solidària: Educoop

- Posen a disposició una plataforma d'allotjament i gestió de dades obertes cocreada amb organitzacions d'ESS en que aquestes són copropietàries: DADESS

Si desitgeu sol·licitar més informació, ens podeu escriure a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat o trucar al 933 20 34 04. També podeu consultar la nostra oferta de recursos d'acompanyament i formació per empreses de l'Economia Social i Solidària aquí.

Més informació

CINQUENA EDICIÓ

Aquest març s'ha engegat la cinquena edició del programa, que acabarà el 26 de maig de 2021 amb la sessió La Comunificadora Punt i Seguit, que tindrà lloc de 17 a 19h. La participació a la sessió és oberta a tothom. Inscriviu-vos aquí.

Les participants estan explorant la viabilitat i sostenibilitat dels seus projectes buscant fórmules de generar ingressos i d'organitzar la producció basant-la en relacions justes entre els diferents agents implicats.

Els projectes participants a la cinquena edició són:

Aire Circ Social
CUBIC, Cooperativa d'Usuàries de la Bicicleta
Desdelamina.net
Demolab
Dúnia
Ecoviure intergeneracional
Espai Crisàlida-Puparang
Techbloom
TheMermiProject
Enxarxa't


FORMAT I CONTINGUTS

Aquest Programa es centra en l'aplicació pràctica i el treball col·laboratiu. És un programa flexible que s'adapta a les necessitats i reptes dels vostres projectes.

El programa consta amb diferents tipologies d'activitats: tallers pràctics i vivencials en els pilars bàsics de la sostenibilitat d'iniciatives de l'economia col·laborativa del procomú; tutories i assessorament individual; activitats de trobada amb iniciatives semblants. A més, en aquesta cinquena edició, continuarem posant èmfasis en el treball col·laboratiu entre les participants, posant a disposició un fòrum i d'un espai virtual per treballar en paral·lel amb els altres equips. Les participants tindran accés a vídeos, lectures recomanades i altres materials prèviament als tallers formatius.

CONTINUÏTAT

El programa ofereix continuïtat amb el Servei d'assessorament especialitzat en ESS de Barcelona Activa i amb la innoBAdora, comunitat d'incubació de Barcelona Activa .

El programa està impulsat per la Direcció d'Innovació Socieconòmica de Barcelona Activa, en el marc de l'estratègia d'impuls i enfortiment de l'ESS a la ciutat i és executat per femProcomuns i LabCoop.

Trobareu els vídeos de la primera edició aquí.