bcn.cat/emprenedoria

 
 

Selecciona l'idioma i altres opcions:

Usuaris/àries registrats/ades

Accessos a les diverses opcions del web:

LA COMUNIFICADORA. Programa d'impuls per a projectes d'economia col·laborativa

La Comunificadora és el Programa d'impuls per a projectes d'economia col·laborativa amb enfocament procomú en què s'ofereix un itinerari flexible i personalitzat que inclou formació, assessorament especialitzat i espais participats i de col·laboració entre projectes, adaptant la seva participació al moment i necessitat del projecte participant. Mira-ho en un vídeo.

Entenem per procomú la producció i autogestió comunitària d'un recurs compartit.

A QUI ES DIRIGEIX?

El programa s'adreça a col·lectius de persones i persones individuals que volen participar en la transformació de l'economia amb projectes col·laboratius amb una forta dimensió comunitària. Es treballa l'oportunitat de salt d'escala i aprofitament de recursos, que possibilita l'adopció de les tecnologies digitals, sense perdre de vista el marc ètic de l'Economia Social i Solidària i del procomú.

QUAN?

La IV edició de La Comunificadora va engegar amb una fase d'acompanyament inicial oberta a tothom. En aquesta fase també hi van poder participar persones individuals que buscaven crear equips. Els projectes interessats van disposat d'un taller introductori, del que es van realitzar sessions diferenciades dirigides a diverses tipologies de projectes i sectors i també una jornada d'assessorament pel procés de selecció el 16 de gener.

Pots descarregar els llenços que s'han treballat a les sessions obertes aquí.

El programa pròpiament va començar en febrer i ha tingut una durada de tres mesos.

QUÈ S'HI OFEREIX?

A La Comunificadora es treballa per aconseguir un seguit de fites auto-establertes, generant competències organitzatives, tècniques, comunicatives i societàries de les persones i els equips amb una participació d'intensitats diverses en funció de les necessitats de cada projecte, a través de:

- Formacions: Per acompanyar els projectes en l'aprofundiment dels cinc pilars del model de sostenibilitat procomú: comunitats, modes de producció, generació d'ingressos, i recursos i maneres de compartir el coneixement.

- Tallers de capacitació.

- Assessorament individual i personalitzat de persones que tenen els coneixements adequats, tant en l'àmbit de model de negoci i recursos com en el de competències i organització.

- Tutorització. Una persona tutora vetlla per la utilitat de la proposta lectiva i acompanya les participants segons les seves necessitats vient quin itinerari li escau dins el Programa.

- Suport tècnic específic en el cas que el projecte ho requereixi per la seva evolució.

- L'equip participant rep i dona assessorament als altres equips participants, aprofitant les capacitats internes del grup.

Presentació de la quarta edició de la Comunificadora

Publicació Transitant cap al procomú: la Comunificadora

Altres recursos d'Economia Social i Solidària

Per a més informació pots enviar un correu electrònic a l'adreça: innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat o consultar la nostra oferta formativa per a l'Economia Social i Solidària aquí.

Seguiu La Comunificadora a Twitter.

Més informació

Projectes participants a la quarta edició:

. SadESS
. Favors
. La Masovera
. Rex
. Nala
. Holiday exchange
. Dogcaring
. Revol - 5G
. Dadess


Projectes participants a la tercera edició:

.Associació SomAtents de Reporterisme
. Centre Universitari Cooperatiu
. Educoop
. eXplorins
.GlocalShare
.La Tribu
. Move It
. Nest&Fun
. TextilESS
. Esfera Social
.XOBB

Projectes participants a la segona edició:

. Biruka

. Lliure TIC

. Van Woow

. Voki Voki

. Prosume Energy Barcelona

. Educaires

. Remoblar

. Diccionari del procomú

. El Camí més verd

. Ensenya el cor

. Equipaments Lliures

. Niu-ment

. Mensakas


Projectes participants en la primera edició:

· Katuma
· Upcycling de Barri
· LibreBanco
. Lendi
· Mitjà digital sobre tecnologia i societat Replicant
· Crowd-acting
· ITH Crowdfunding-Wikifunding
· Som Mobilitat
· CoopLabora
· Aquapioneers
· Arts i Mànigues
· CCWorld
· Xerebere
· Footprint
· Sentido Común


Trobareu els vídeos de la primera edició aquí.

La Comunificadora és un programa de Barcelona Activa, l'agència de promoció econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, executat per femProcomuns i LabCoop, dues entitats que formen part de la confluència entre la producció procomú i l'Economia Social i Solidària. Compta també amb la col·laboració Free Knowledge Institute i del grup de recerca Dimmons de la UOC.