bcn.cat/emprenedoria

 
 

Selecciona l'idioma i altres opcions:

Usuaris/àries registrats/ades

Accessos a les diverses opcions del web:

LA COMUNIFICADORA. Programa d'impuls per a projectes d'economia col·laborativa

La Comunificadora, el Programa d'impuls per a projectes d'economia col·laborativa amb enfocament procomú en què s'ofereix un itinerari que inclou formació, assessorament especialitzat i espais participats i de col·laboració entre projectes.

Entenem per procomú la producció i autogestió comunitària d'un recurs compartit.

El programa, que ara està en la III edició, s'adreça a col·lectius de persones que volen participar en la transformació de l'economia amb projectes col·laboratius amb una forta dimensió comunitària. Es treballa l'oportunitat de salt d'escala i aprofitament de recursos, que possibilita l'adopció de les tecnologies digitals, sense perdre de vista el marc ètic de l'Economia Social i Solidària i del procomú.

QUAN?

D'octubre de 2018 a abril de 2019.

QUÈ BUSQUEM?

Persones que tenen perfils i capacitats diverses, i que les volen posar al servei d'un projecte procomú, incorporant-s'hi o col·laborant amb el seu equip impulsor; i projectes (de mínim dues persones) ja en marxa, en fase de prototipat o amb una proposta elaborada, amb vocació i potencial transformadors.

QUÈ OFERIM?

Es treballa per aconseguir un seguit de fites auto-establertes, generant competències organitzatives, tècniques, comunicatives i societàries de les persones i els equips, a través de:

- Formacions: Per acompanyar els projectes en l'aprofundiment dels cinc pilars del model de sostenibilitat procomú: comunitats, modes de producció, generació d'ingressos, i recursos i maneres de compartir el coneixement.

- Tallers de capacitació.

- Assessorament individual i personalitzat de persones que tenen els coneixements adequats, tant en l'àmbit de model de negoci i recursos com en el de competències i organització.

- Una persona tutora vetlla per la utilitat de la proposta lectiva i acompanya les participants segons les seves necessitats.

- Suport tècnic específic en el cas que el projecte ho requereixi per la seva evolució.

- L'equip participant dona i rep assessorament als altres equips participants, aprofitant les capacitats internes del grup.

Es fantrobades regulars cada setmana combinant formacions (24 hores), tallers de capacitació (20 hores) i treball col·laboratiu.

Més informació

Projectes participants a l'edició actual:

. Associació SomAtents de Reporterisme
. Centre Universitari Cooperatiu
. Educoop
. eXplorins
. GlocalShare
. La Tribu
. Move It
. Nest&Fun
. Perifèrica 9B Open Textil Cloud
. Robacoop
. SISO Sinergia Social
. Xarxa Oberta Beacons Barcelona

Projectes participants a la segona edició:

. Biruka

. Lliure TIC

. Van Woow

. Voki Voki

. Prosume Energy Barcelona

. Educaires

. Remoblar

. Diccionari del procomú

. El Camí més verd

. Ensenya el cor

. Equipaments Lliures

. Niu-ment

. Mensakas


Projectes participants en la primera edició:

· Katuma
· Upcycling de Barri
· LibreBanco
. Lendi
· Mitjà digital sobre tecnologia i societat Replicant
· Crowd-acting
· ITH Crowdfunding-Wikifunding
· Som Mobilitat
· CoopLabora
· Aquapioneers
· Arts i Mànigues
· CCWorld
· Xerebere
· Footprint
· Sentido Común


Trobareu els vídeos de la primera edició aquí.

Publicació Transitant cap al procomú: la Comunificadora Horari

Programa de la tercera edició de la Comunificadora Horari

Altres recursos d'Economia Social i Solidària

Per més informació pots enviar un correu electrònic a l'adreça: innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat o consultar la nostra oferta formativa per a l'Economia Social i Solidària aquí.

La Comunificadora és un programa de Barcelona Activa, l'agència de promoció econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, executat per femProcomuns i LabCoop, dues entitats que formen part de la confluència entre la producció procomú i l'Economia Social i Solidària. Compta també amb la col·laboració Free Knowledge Institute i del grup de recerca Dimmons de la UOC.

La Comunificadora