bcn.cat/emprenedoria

 
 

Selecciona l'idioma i altres opcions:

Usuaris/àries registrats/ades

Accessos a les diverses opcions del web:


Informe

Com fer el pla econòmico - financer

Resum del informe

L'anàlisi econòmic i financer d'un projecte empresarial és fonamental per contrastar la seva viabilitat, perquè permet tenir una radiografia de quins problemes pot patir en el futur. En aquest informe intentem donar suport a les persones emprenedores a l'hora d'omplir el full de càlcul del nostre Pla d'empresa ONLINE (POL) explicant pas a pas com s'introdueixen les dades dins del programa.

El Pla d'empresa ONLINE (POL) és un itinerari guiat d'autoús que permet fer un pla d'empresa on line i està reservat a les persones emprenedores que formin part de la nostra comunitat. Per donar-se d'alta en el nostre directori només cal trucar al 901 55 11 55 i passar per una sessió informativa on s'expliquen els serveis que oferim.

Més informes
Dades econòmiques que tota persona emprenedora ha de conèixer de la seva empresa

Hi ha dos problemes financers que poden portar a una empresa a la suspensió de pagaments (concurs de creditors) i posteriorment a la fallida. Aquests problemes són: la manca de liquiditat per fer front als pagaments i la manca de viabilitat.

Per prevenir en el futur en una situació d'aquest tipus aquest informe proposa la utilització de dues eines bàsiques de previsió: el compte de resultats amb el seu càlcul del llindar de rendibilitat i el pla de tresoreria.

Els ratis financers

Els ratis financers són una de les eines més importants per tal d'analitzar una empresa des de diversos vessants com la liquidesa, la solvència i l'endeutament. Malgrat tot el seu ús en la creació d'empreses és molt relatiu.

Versió per a descarregar

Versió per a descarregar

Tota l'activitat d'emprenedoria en PDF...

Necessites Adobe Acrobat per obrir el fitxer

Referències

  • Amat, Oriol. "Análisis de estados financieros"
  • Amat, Oriol. "Comprendre la comptabilitat i les finances"