Capçalera Episodi 8_EMP Banner Header

 

Les claus de l’èxit de l’emprenedoria social

 

Artemisa era una deessa diferent. Apareixia les nits de lluna i els animals i les plantes dansaven en el seu honor. No l’interessaven els amors i les passions, sinó caminar lliurement pels boscos acompanyada per la seva fauna. Així com ella no era com la resta, també existeix una altra forma d’emprendre amb valors i en tenim un bon exemple: La Fageda. Una empresa catalana, arrelada al territori i amb criteris socials i sostenibles. Com feia Artemisa, protegeix l’entorn i la natura.

 

Escolta l'episodi a la teva plataforma_EMP Logo List

Escolta l'episodi a la teva plataforma habitual

El mite_EMP Title

El mite

 

Artemisa era una de les deïtats més antigues i venerades de la mitologia grega. Era la gran deessa de la natura, protegia l’agricultura i la ramaderia. És a dir, el seu entorn.  Per tant, podríem estar davant de la primera gran consciència ecològica de l’antiguitat, de la primera emprenedora sostenible. 

Biografia Episodi 8_EMP Title

El convidat

 

Albert Riera, director de Relacions Institucionals i responsable de qüestions jurídiques de La Fageda, una empresa catalana de iogurts artesans que es caracteritza pel seu model de d’empresa orientat a les persones, siguin quines siguin les seves capacitats. Conversa amb la Begoña Planas, responsable de l’ecosistema d’Economia Social i Solidària de Barcelona Activa. 

Cites convidat Albert Riera_Contigut web bàsic

‘Intentem estar arrelats al territori i comprometre’ns amb totes les instàncies públiques i privades de la zona. Les persones treballadores en situació de risc d’exclusió que treballen a La Fageda totes provenen de La Garrotxa’. 

‘A La Fageda tenim 500 persones treballant amb nosaltres, tenint en compte els diferents serveis. D’aquestes, 300 es trobaven en situació de risc d’exclusió’. 

‘Els beneficis no es distribueixen, es queden. Hem d’aconseguir beneficis, però la nostra figura de “sense ànim de lucre” fa que els beneficis que obtenim es quedin a l’empresa’. 

‘Nosaltres sempre diem que som ramaders/es. Però la llet que produïm no s’estandarditza, només es treu el greix per fer els iogurt desnatats. Si tens cura del bestiar, produeixen coses bones’.  

Emprendre amb valors_EMP Img

Cap.8 Albert Riera

Emprendre amb valors

L'emprenedoria social és un model en què l’objectiu no s’enfoca en el benefici econòmic, sinó en la millora de la societat i l’entorn. 

És el que caracteritza La Fageda, un projecte que des de 1982 vetlla per la Garrotxa i per la inclusió de les persones treballadores del territori amb valors molt clars: 

  • Millora de la qualitat de vida 
  • Integració de col·lectius vulnerables 
  • Creació de nous llocs de treball 
  • Compromís amb la comunitat més propera 
  • Impacte social i ambiental positiu 

Serveis relacionats episodi 8_EMP Title

Serveis per emprendre en l'Economia Social i Solidària

Serveis relacionats_Text Card

Emprenedoria social

Programa que acompanya persones emprenedores amb una idea de negoci que generi un impacte social positiu i que vulgui resoldre una problemàtica.

Innofood

Programa de suport a persones emprenedores del sector de l’alimentació amb l’objectiu d’aportar millores i solucions innovadores.

La InnoBAdora

Espai de creixement col·laboratiu ubicat a InnoBA que acull projectes d’innovació socioeconòmica i d'Economia Social i Solidària.