ActivityDetail

Accessibilitat web: Hi guanya tothom!

Donar a entendre que avui dia hi ha públics (o possibles clienteles) que no estem permetent que usin els nostres serveis i plataformes. Sensibilitzar que es poden fer alguns canvis per adaptar a la nostra plataforma a un públic més ampli.

Aula virtual

divendres 1 de juliol · 10:00h - 11:30h

Idioma d'impartició: Castellà

Objectius específics | Temari

1 de cada 5 persones usuàries digitals tenen alguna diversitat funcional o cognitiva que dificulta l'accés a productes i serveis digitals. Tenir en compte les pautes de disseny inclusiu i accessible quan desenvolupem el nostre producte o servei digital té molts beneficis: iguala a totes les persones usuàries, millora la usabilitat del nostre producte/servei per tothom, optimitza el rendiment dels productes web i la compatibilitat entre diferents navegadors i dispositius i millora la imatge del teu producte o servei.T'has preguntat mai com navegaria pel teu producte o servei una persona amb ceguesa?
En aquesta sessió, l'Ernesto Blanco, desenvolupador de web i software i consultor d'accessibilitat a TothomWeb i, a més, persona amb ceguesa, ens demostrarà com naveguen per diferents tipus de productes digitals (e-commerces, pàgines de microfinançament, pàgines informatives) les persones amb ceguesa i descobrirem la importància de dissenyar i programar tenint en compte les discapacitats visuals.


Es tracta d'un taller on mitjançant l'anàlisi i mostra de diferents casos pràctics aprendrem els 5 punts bàsics, fàcils d'implementar i més necessaris per convertir el teu producte digital en un producte molt més accessible.

Temari:

1 - Introducció: Per què cal fer els nostres productes i serveis accessibles? Legalitat, responsabilitat i oportunitat.
2 - Cinc(5) punts bàsics que milloren la usabilitat del teu producte o servei digital i faciliten l'ús a les persones amb discapacitat visual:

     2.1 - Títols i seccions: Mitjançant l'anàlisi d'una plataforma social veurem com      millorar l'estructura de la nostra pàgina.

     2.2 - Formularis: Mitjançant l'anàlisi d'una plataforma de com facilitar l'ús de formularis.
     2.3 - Imatges: Mitjançant l'anàlisi d'una botiga en línia veurem quins paràmetres podem utilitzar per garantir que la informació del producte que mostrem via imatges arriba a tothom.
     2.4 - Idioma: Mitjançant l'anàlisi d'una botiga en línia veurem la importància de configurar bé l'idioma de la nostra pàgina.
     2.5 - Saltar contingut: Mitjançant l'anàlisi d'una pàgina web informativa mostrarem la relació entre la maquetació correcta i la funció de "saltar contingut", funcionalitat bàsica per a les persones que usen lectors de pantalla.

3 - Preguntes i respostes.


Aquesta activitat està organitzada per l'UXLab de Barcelona Activa i la Fundación Prevent i està dirigida a totes les persones emprenedores o treballadores que tinguin interès a millorar els seus productes i serveis digitals des d'una perspectiva d'accessibilitat. Més enllà de la legalitat obligatòria, garantir un mínim d'accessibilitat als nostres productes i serveis ens posiciona com a empreses socialment responsables

Altres dates disponibles per aquesta activitat

Informació no disponible

Informació general

Aquesta activitat es desenvoluparà en castellà

Per garantir el rigor i la qualitat formativa es demana PUNTUALITAT.


Si finalment no pots participar en l'activitat, preguem et donis de baixa utilitzant l'apartat d'Activitas del teu Espai Personal.

El Servei/espai de laboratori d'usabilitat (UXLab), experiència d'usuari i accessibilitat (UXLab) està confinançat pel Fons Europeu De Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Operació 2. Foment de l'Emprenedoria i Serveis d'Incubació, Actuació 2.2: Laboratori UX: Serveis per a testejar productes

Tipus de sessió: Monosessió

Durada: 01:30 hores

Preu: Aquesta activitat és gratuïta

Programa: GESTIÓ EMPRESARIAL I FINANÇAMENT (NW)