ActivityDetail

Conceptes clau per elaborar el pla econòmic-financer de projectes d'ESS - Aula Virtual

Impulses un projecte emprenedor d'ESS i no saps per on començar a endreçar la part econòmica? Aquesta formació pretén fer una primera aproximació als conceptes clau de l'àmbit econòmic-financer. En aquesta activitats treballarem els coneixements necessaris per a una introducció a les eines econòmiques del projecte. Assolir adequadament aquests conceptes esdevé essencial per a poder prendre decisions econòmiques del nostre projecte emprenedor.

Aula virtual

divendres 12 de maig · 10:00h - 12:00h

Idioma d'impartició: Català

Objectius específics | Temari

IMPORTANT: Aquesta activitat s'impartirà de manera virtual en streaming a través de la plataforma gratuïta Microsoft Teams. Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió.

Objectius generals de l'activitat:


-Conèixer els conceptes financers essencials per a la comprensió del funcionament de les eines de gestió financera del projecte emprenedor

-Donar eines a les emprenedores d'iniciatives i entitats de l'economia social o solidària perquè tinguin més coneixements i informació per iniciar el seu projecte


Objectius específics de l'activitat:
-Comprendre els conceptes de viabilitat i de liquiditat i entendre les diferències esdevé clau per a la posterior presa de decisions

- Aprendre a distingir entre inversions i diferents tipus de despesa

-Comprendre com i per què les inversions s'amortitzen

-Entendre què és, com es calcula i quina importància té el punt d'equilibri

-Presentar les eines clau del pla financer


Temari complet:
-Viabilitat econòmica i liquiditat: Què és i què ho diferencia

 -Inversions i despeses: Què són, principals diferències

-Despeses directe i indirectes: Diferències conceptuals

-Inversió, amortització, vida útil

-Punt d'equilibri: Què és, com es calcula i per què serveix

-Ingressos i despeses o cobraments i pagaments: Conceptes, diferències i exemples

-Presentació de les eines del pla financer

Altres dates disponibles per aquesta activitat

Informació no disponible

Informació general

A les activitats de l'Aula Virtual es comptarà l'assistència de totes aquelles persones que hagin accedit a l'espai en els primers 30 minuts de la formació. Les persones que s'incorporin més tard no se'ls generarà el certificat corresponent.

Si t'has apuntat a una activitat presencial i vols un espai de treball abans i/o després, pots fer ús de La InnoBAdora. Reserva l'espai de treball aquí , seleccionant 'Taula per Altres'.

Per a més informació o si tens alguna necessitat especial i requereixes de suport per seguir l'activitat escriu-nos a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat

En cas que no puguis assistir a l'activitat, és necessari que et donis de baixa amb 12 hores d'antelació entrant a l'apartat ACTIVITATS del teu Espai Personal, al qual pots accedir fent clic aquí . D'aquesta manera una altra persona podria aprofitar la teva plaça.

Barcelona Activa ofereix tallers i activitats formatives en Economia Social i Solidària adreçats a persones i col·lectius que volen emprendre noves iniciatives socioeconòmiques. Consulta l'oferta de cursos i tallers actuals aquí! 


Tipus de sessió: Monosessió

Durada: 02:00 hores

Preu: Aquesta activitat és gratuïta

Programa: GESTIÓ EMPRESARIAL I FINANÇAMENT (NW)

Valoració del curs

Mitjana
8.25