bcn.cat/emprenedoria

 
 

Selecciona l'idioma i altres opcions:

Usuaris/àries registrats/ades

Accessos a les diverses opcions del web:

Benvingudes al programa de suport als projectes emrpenedors de les industries creatives

Programa CREAmedia

Barcelona Activa, el Servei de Desenvolupament empresarial de l'ICEC i la Fundació Catalunya Cultura, llencen plegades una nova edició del programa de suport a projectes d'emprenedoria de les indústries creatives i culturals.

El Creamedia és un programa creat per donar suport a la creació d'empreses en el marc de les indústries creatives. El programa està dissenyat com un itinerari a mida que cobreix les necessitats de les persones emprenedores, combinant sessions grupals on es treballa de manera conjunta totes les fases del procés emprenedor i sessions individuals, on es pot aprofundir en cadascun dels projectes d'una manera personal mitjançant tutories, assessoraments ,... amb persones expertes en el sector. A més a més, es realitzaran visites a empreses i entitats del sector, així com accions de networking.

El programa disposarà d'un espai de treball a la incubadora Almogàvers durant 6 mesos per les persones participants, creant un entorn de treball creatiu i col·laboratiu.

Continguts i accions del programa

El programa CREAmedia constarà de tres fases, on com sempre el més important és donar a les persones emprenedores serveis, eines i coneixements per a la validació del seu projecte. CREAmedia és un programa de suport a projectes emprenedors dividit en quatre mòduls que es van alternant per tal que les persones participants puguin validar el seu projecte i crear un full de ruta que els guiï en la posada en marxa de la seva empresa:

1. La primera fase (Bootcamp) tindrà una durada de cinc dies i es treballarà per definir i validar el model de negoci així com millorar les habilitats emprenedores de les persones participants.

2. La segona fase (Programa) consisteix en la incubació del projecte durant 6 mesos, on es disposarà d'un espai de treball gratuït. Les persones participants també rebran assessorament personalitzat, realitzaran tallers pràctics (workshops) i participaran de manera activa en una comunitat emprenedora on es desenvoluparan activitats per fomentar sinergies i cooperació amb l'objectiu de madurar i enriquir els projectes.

3. Per finalitzar el programa es farà un "Demo Day", on els projectes presentaran davant d'un jurat format per persones expertes externes i per les entitats promotores, i on el millor projecte obtindrà un premi de 5.000 €. (Segons les bases que podeu consultar aquí)

Altres programes

Quins projectes poden participar?

Podran participar en el programa CREAmedia aquells projectes emprenedors que desenvolupin la seva activitat en:

- Nucli Central IC: Arts visuals, Arts plàstiques i Patrimoni
- Indústria Cultural: Cinema i vídeo, Tv i ràdio, Edició de música, Videojocs, Llibres i premsa, New Media,...
- Indústries i Activitats Creatives: Disseny, Arquitectura i Publicitat.
- Indústries Complementàries: Desenvolupament de software, Apps,...

També és tindrà en compte en el procés de selecció:

Es prioritzaran aquells projectes que aportin innovació a la producció d'espectacles i esdeveniments mitjançant l'ús de la tecnologia.

Tenir al menys una persona dedicada al 100 % al projecte. Es prioritzaran aquells projectes que tinguin més d'1 persona en l'equip.

L'empresa no ha d'estar legalment establerta en el moment de la inscripció, en el cas d'estar-ho no pot superar més d¿1 any en funcionament.

Els Creamedia Alumni

Al llarg de les darreres edicions del programa CREAmedia, s'han constituït gairebé el 50% dels projectes que han participat. Aquí en destaquem uns quants, ens deixem molts i en breu esperem poder ampliar aquesta selecció:

Cooncert: Plataforma per demanar concerts, a la teva ciutat, dels teus artistes (indies) preferits.

Chiquita Room: Un espai de ciutat per l'art contemporani:galeria, residència per a artistes, editorial,...

Mai Més: Editorial per a llibres freaks, narratives compromeses i autores fantàstiques.

Bridge 48: El club a Barcelona per als creadors de la música del futur.

Com et pots inscriure:

Per presentar la sol·licitud és necessari adjuntar en el formulari d'inscripció la documentació que es detalla a continuació:

Sol.licitud : Descarrega't aquí la Fitxa de Sol·licitud al Programa CREAmedia, adjuntant el CV de totes les persones integrants de l'equip.

Envia la sol·licitud a programes.emprenedors@barcelonactiva.cat Seran vàlides totes les candidatures que arribin abans del dia 15 de març a les 23:59. Un cop tanquem la call, L'equip promotor estudiarà totes les candidatures rebudes i en seleccionarà les millors 25 per a participar en el Bootcamp'.

Una iniciativa de:

Les entitats promotores del programa Creamedia