bcn.cat/emprenedoria

 
 

Selecciona l'idioma i altres opcions:

Usuaris/àries registrats/ades

Accessos a les diverses opcions del web:

Models de negoci en l'economia col·laborativa

Activitats Emprenedoria

En aquesta càpsula explorarem els casos d'èxit de plataformes col·laboratives i analitzarem els seus models de negoci i quins són els elements clau que han fet que siguin acceptades per milions de persones usuàries arreu del món.

Monosessió: 1 sessió de 3 hores

Activitat gratuïta

Contingut

El consum, la producció, el finançament i el coneixement col·laboratiu són nous tipus d'interaccions econòmiques i socials que porten amb elles una nova cultura, una cultura més col·laborativa. Estem parlant de compartir els espais buits del cotxe, una habitació lliure per a turistes, fer préstecs de diner entre persones, bancs de temps, ...

En aquesta càpsula explorarem els casos d'èxit de plataformes col·laboratives i analitzarem els seus models de negoci i quins són els elements claus que han fet que siguin acceptades per milions de persones usuàries arreu del món.

Objectiu general:
Adquirir una visió general de què és l'economia col·laborativa per mitjà de conèixer els exemples de plataformes col·laboratives d'èxit i quins són els seus models de negoci.

Objectius específics:
- Comprendre què és l'economia col·laborativa en general
- Entendre quin són els models de negoci habituals d'aquest tipus de plataformes.
- Conèixer els ingredients clau d'aquests models col·laboratius.
- Comprendre el potencial d'emprendre aplicant el platform thinking vs. models de negoci.
- Entendre els beneficis i reptes d'aquests models col·laboratius.

Temari:
1. Introducció a l'Economia Col·laborativa
2. Casos d'èxit de models de negoci en sectors com la mobilitat, el turisme i altres exemples
3. Factors clau d'aquest tipus de plataformes
4. Què estan fent les empreses tradicionals?
5. Realitat i reptes presents
6. Activitat pràctica final

Activitat impartida per Lucia Hernández, partner de Consumo Colaborativo i connectora de OuiShare.Activitats que incorporen la perspectiva i els valors de les #AltresEconomies

Calendari
Més informació

Si no formes part de la comunitat Netactiva, cal que t'enregistris trucant al 901 551 155 i sol·licita dia i hora per a una sessió informativa. O bé, fes clic aquí.

És imprescindible que portis el teu DNI o NIE vigent (o en el seu defecte el resguard de renovació). En cas que portis un NIE en paper, caldrà adjuntar també el passaport o el document d'identitat del país d'origen.
Per garantir el rigor i la qualitat formativa, no es permetrà l'entrada a l'aula un cop passats 15 minuts de l'inici de l'activitat.

En cas que no puguis assistir a l'activitat, és necessari que et donis de baixa amb 12 hores d'antel·lació entrant a lapartat ACTIVITATS del teu Espai Personal, al qual pots accedir fent clic aquí. Daquesta manera una altra persona podria aprofitar la teva plaça.

Aquestes activitats es realitzen en català, excepte en casos particulars i a no ser que la majoria de les persones assistents sol·licitin que es facin en castellà.


Per a seguir aquesta activitat es recomana disposar del següent material:

MODELS_ECONOMIA_COLABORATIVA.pdf Horari

Si no hi ha sessions publicades en aquesta pàgina és perquè totes les places ofertes s'han cobert amb les inscripcions d'altres persones emprenedores. Les activitats es tornaran a publicar automàticament quan es produeix la baixa d'una inscripció o bé quan programem les noves sessions.


Activitats Relacionades