bcn.cat/emprenedoria

 
 

Selecciona l'idioma i altres opcions:

Usuaris/àries registrats/ades

Accessos a les diverses opcions del web:

Programa Cooperatives de Joves: Aprèn a crear i gestionar una cooperativa de treball amb altres joves

Altres Economies

Sou joves i teniu interès en el cooperativisme i l'Economia Social i Solidària? Busqueu un grup per posar en marxa un projecte d'autoocupació col·lectiva o potser ja formeu part d'un i voleu començar un projecte ? Si és així, a través d'aquest programa podreu participar en la primera experiència de cooperatives de joves a Barcelona, inspirada en les cooperatives de Joves del Quebec. Juntament amb altres joves, i a partir dels vostres interessos, necessitats i objectuis, podreu aprendre a dissenyar, crear i gestionar una cooperativa de treball, tot duent a terme serveis o activitats productives amb impacte positiu per a la comunitat i el territori. Us donarem les claus per posar en marxa projectes d'autoocupació col·lectiva, gestionar equips de treball de forma sostenible, intercooperar i treballar amb xarxa. Per a participar no cal que tingueu cap projecte pensat prèviament: us acompanyarem per a desenvolupar-lo durant el programa.

Contingut

Durant aquesta sessió, les entitats impulsores del programa Cooperativa de joves us n'explicarem els aspectes clau d'aquesta iniciativa.


A més, us presentarem la proposta d'itinerari del programa d'acompanyament, que us ocuparà unes sis hores setmanals, durant els mesos d'octubre a desembre i que s'organitzarà en tres blocs:

1. Construcció del projecte partir del grup de joves participants i de l'ecosistema, visions i pràctiques del cooperativisme i l'Economia Social i Solidària.

2. Disseny de la cooperativa: òrgans socials, comissions de treball, tria de serveis o activitats i repartiment de rols i funcions segons els vostres desitjos i acords grupals. Elaboració d'estatuts i assemblea de constitució.

3. Posada en marxa: elaboració del pla de promoció, comunicació i publicitat, gestió i cura de l'equip de treball, llançament de la cooperativa.

4. Tancament i avaluació

Tot el procés es construirà a partir de les decisions i el treball de grup de joves participants, amb el suport de cooperatives i entitats de l'Economia Social i Solidària del territori.

Us hi esperem!

Calendari
Més informacióSou joves i teniu interès en el cooperativisme i l'Economia Social i Solidària? Busqueu un grup per posar en marxa un projecte d'autoocupació col·lectiva o potser ja formeu part d'un i voleu començar un projecte ?


Si no hi ha sessions publicades en aquesta pàgina és perquè totes les places ofertes s'han cobert amb les inscripcions d'altres persones emprenedores. Les activitats es tornaran a publicar automàticament quan es produeix la baixa d'una inscripció o bé quan programem les noves sessions.