bcn.cat/emprenedoria

 
 

Selecciona l'idioma i altres opcions:

Usuaris/àries registrats/ades

Accessos a les diverses opcions del web:

Com fer un pla d'empresa per a projectes d'Economia Social i Solidària (Multissessió) - Aula Virtual

Altres Economies

Tens o teniu una idea i no sabeu com començar? En aquesta activitat coneixerem com passar de la idea a l'acció, tot aprofundint en la conceptualització, les fases i les parts per crear el propi pla d'empresa.

Contingut

IMPORTANT: Aquesta activitat es divideix en diferents sesssions. S'impartiran de manera virtual en streaming a través de la plataforma gratuïta Microsoft Teams. Les persones inscrites rebran per correu electrònic, abans de la primera sessió, un enllaç únic par a totes les sessions i les instruccions d'accés.


Objectius generals:

- Conèixer el Pla d'empresa per emprendre col·lectivament en el marc de l'ESS.

Objectius específics:

- Conèixer les fases de creació d'una empresa
- Conèixer i aprofundir en el contingut del Pla d'empresa
- Conèixer eines i recursos per crear el propi pla d'empresa.

Temari:

Sessió 1

- Fases de la creació d'una empresa en el marc de l'ESS
- Què és un pla d'empresa
- La idea i el model de negoci
- Promotors i equip humà

Sessió 2

- Recursos d'acompanyament per fer el pla d'empresa
- El CANVAS social: Eina per definir un projecte social
- Pla de finançament
- Anàlisi DAFO

Sessió 3

- Estudi de mercat i competència
- Estratègia de màrqueting
- Funcionament de l'empresa: L'organització i l'àmbit jurídic - fiscal.

Aquesta activitat forma part d'un itinerari per emprendre en ESS, dirigit a aquells projectes en fase molt inicial d'ideació o que tot just s'acosten a l'ESS. Les càpsules, que es poden cursar de manera independent, formen part del següent itinerari:
1. Què és l'ESS? Reptes i oportunitats per treballar en l'ESS. Formació inicial per acostar-te als valors i principis de l'ESS i conèixer algunes experiències.
2. Claus per emprendre en l'ESS i noves tendències. Formació on aterraràs en els aspectes a tenir en compte a l'hora de prendre la decisió personal i professional que comporta emprendre.
3. Com fer un pla d'empresa per projectes d'economia social i solidària. En aquesta activitat coneixeràs com passar de la idea a l'acció, tot aprofundint en la conceptualització, les fases i les parts per crear el propi pla d'empresa.Calendari
  • Aula virtual: Dimarts 21 de Setembre de 2021 Horari: 10:00 - 11:30h. Idioma: Català
  • Aula virtual: Dimecres 22 de Setembre de 2021 Horari: 10:00 - 11:30h. Idioma: Català
  • Aula virtual: Dijous 23 de Setembre de 2021 Horari: 10:00 - 11:30h. Idioma: Català
  • Vull inscriure'm a aquesta activitat (Places disponibles: 22.)
Més informació

En cas que no puguis assistir a l'activitat, és necessari que et donis de baixa amb 12 hores d'antel·lació entrant a l'apartat ACTIVITATS del teu Espai Personal, al qual pots accedir fent clic aquí. D'aquesta manera una altra persona podria aprofitar la teva plaça.
Barcelona Activa ofereix tallers i activitats formatives en Economia Social i Solidària adreçats a persones i col·lectius que volen emprendre noves iniciatives socioeconòmiques. Consulta l'oferta de cursos i tallers actuals aquí!
Per més informació pots escriure a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat.

Orientat a persones que volen emprendre en el marc de l'ESS amb una idea preconcebuda i volen concreta passar de la idea a l'acció.


Si no hi ha sessions publicades en aquesta pàgina és perquè totes les places ofertes s'han cobert amb les inscripcions d'altres persones emprenedores. Les activitats es tornaran a publicar automàticament quan es produeix la baixa d'una inscripció o bé quan programem les noves sessions.