bcn.cat/emprenedoria

 
 

Selecciona l'idioma i altres opcions:

Usuaris/àries registrats/ades

Accessos a les diverses opcions del web:

Claus per emprendre en l'ESS i noves tendències - Aula Virtual

Altres Economies

Quan parlem d'emprendre col·lectivament parlem de prendre una decisió personal i professional que comportarà tota una sèrie d'aspectes a tenir en compte, sabeu quins són els temes clau per emprendre col·lectivament?

Contingut

IMPORTANT: Aquesta activitat es divideix en 2 sesssions. S'impartiran de manera virtual en streaming a través de la plataforma gratuïta Microsoft Teams. Les persones inscrites rebran per correu electrònic, abans de la primera sessió, un enllaç únic par a totes les sessions i les instruccions d'accés.

Objectius generals:
-Conèixer els aspectes clau per emprendre col·lectivament en el marc de l'ESS

Objectius específics:
-Conèixer quines son les tendències de l'ESS en el mercat social català
-Conèixer bones pràctiques i experiències d'emprenedoria en el marc de l'ESS
-Aprofundir en el que comporta i significa emprendre col·lectivament
-Conèixer el model cooperatiu
-Conèixer i posar en practica eines per iniciar i dissenyar un projecte d'emprenedoria

Temari:
Sessió 1. El mercat social català, tendències de l'ESS
-Què s'entén per economia social i solidària ESS
-Què vol dir mercat social: cicle econòmic de l'ESS
-Analitzem algunes experiències
-La Història de les coses

Sessió 2. Emprendre col·lectivament
-Què vol dir emprendre col·lectivament
-Les cooperatives: Valors i principis
-Competències per emprendre col·lectivament
-El canvas social: Eina per definir un projecte social

Aquesta activitat forma part d'un itinerari per emprendre en ESS, dirigit a aquells projectes en fase molt inicial d'ideació o que tot just s'acosten a l'ESS. Les càpsules, que es poden cursar de manera independent, formen part del següent itinerari:
1. Què és l'ESS? Reptes i oportunitats per treballar en l'ESS. Formació inicial per acostar-te als valors i principis de l'ESS i conèixer algunes experiències.
2. Claus per emprendre en l'ESS i noves tendències. Formació on aterraràs en els aspectes a tenir en compte a l'hora de prendre la decisió personal i professional que comporta emprendre.
3. Com fer un pla d'empresa per projectes d'economia social i solidària. En aquesta activitat coneixeràs com passar de la idea a l'acció, tot aprofundint en la conceptualització, les fases i les parts per crear el propi pla d'empresa


Calendari
Més informació

En cas que no puguis assistir a l'activitat, és necessari que et donis de baixa amb 12 hores d'antel·lació entrant a l'apartat ACTIVITATS del teu Espai Personal, al qual pots accedir fent clic aquí. D'aquesta manera una altra persona podria aprofitar la teva plaça.
Barcelona Activa ofereix tallers i activitats formatives en Economia Social i Solidària adreçats a persones i col·lectius que volen emprendre noves iniciatives socioeconòmiques. Consulta l'oferta de cursos i tallers actuals aquí!
Per més informació pots escriure a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat.

Orientat a persones que volen emprendre en el marc de l'ESS amb una idea preconcebuda però que encara no tenen el projecte definit.


Si no hi ha sessions publicades en aquesta pàgina és perquè totes les places ofertes s'han cobert amb les inscripcions d'altres persones emprenedores. Les activitats es tornaran a publicar automàticament quan es produeix la baixa d'una inscripció o bé quan programem les noves sessions.