bcn.cat/emprenedoria

 
 

Selecciona l'idioma i altres opcions:

Usuaris/àries registrats/ades

Accessos a les diverses opcions del web:

LA COMUNIFICADORA. Programa d'impuls per a projectes d'economia col·laborativa

LA COMUNIFICADORA és un programa impulsat per la direcció d'Innovació Socieconòmica de Barcelona Activa que ha tancat la seva primera edició el gener del 2017. El seu objectiu és impulsar iniciatives d'economia col·laborativa, a través de formació, assessorament i orientació per a la viabilitat i sostenibilitat dels diferents projectes participants des de La Comunificadora apostem per iniciatives d'economia col·laborativa procomú, és a dir, models de negoci o activitat que combinen una producció col·laborativa amb un ús important d'eines digitals; aquests generen, també, una aportació a l'interès comú, com per exemple, la voluntat de compartir el coneixement generat i de crear una governança participativa.

El model procomú s'està afiançant com una alternativa viable i en els darrers anys trobem casos d'èxit en el camp del programari i el disseny lliure, les xarxes de comunicació o el microfinançament, la fabricació digital, coneixements online, les dades obertes i l'economia circular. Barcelona s¿està convertint en un node referent de la xarxa de ciutats que promouen aquest tipus d¿entendre l¿economia col·laborativa.

En aquesta hi han participat els següents projectes. Pots consultar els videos per tenir més informació:

· katuma
· Upcycling de Barri
· LibreBanco
. Lendi
· Mitjà digital sobre tecnologia i societat Replicant
· Crowd-acting
· ITH Crowdfunding-Wikifunding
· Som Mobilitat
· CoopLabora
· Aquapioneers
· Arts i Mànigues
· CCWorld
· Xerebere
· Footprint
· Sentido Común


Propera edició octubre-desembre 2017.

Sessió informativa prevista a finals de setembre

Continguts i accions

La Comunificadora, en la seva primera edició, ha combinat cinc mòduls de formació grupal (45 hores) comptant, també, amb assessorament personalitzat a través d'una mentoria de persones amb experiència reconeguda (entre 10 i 15 hores segons el projecte). Ha ofert també, un entorn compartit amb altres projectes, diverses trobades presencials i treball en xarxa.

El programa ha contemplat els següents mòduls formatius: Sessió oberta al públic: Introducció a l'economia col·laborativa, principis i casos d'estudi.

Mòdul 1: Models de sostenibilitat i negoci; gestió del coneixement, llicències lliures i obertes

Mòdul 2: Eines lliures i col·laboratives, ecosistema i treball en xarxa (plataformes digitals, eines de gestió i programari, internet de les coses, fabricació digital, blockchain, DAO)

Mòdul 3: Taller de co-creació generació de model de negoci seleccionat pel projecte amb Wotify

Mòdul 4: Models jurídic, legal i d'organització. Tipologies d'entitat legal, gestió econòmica i gestió d'equip

Mòdul 5: Assessorament grupal sobre finançament. Recursos i fonts per obtenir suport econòmic. Taller de crowdfunding; casos d'estudi i preparació de campanyes per als projectes del programa.

Per altra banda, els projectes han comptat amb assessorament de persones mentores en diferents especialitats (entre 10 i 15 hores): Cada projecte ha tingut una persona referent que el tutoritzava i amb qui definia un itinerari de mentoria.

Informació 1a edició de La Comunificadora.pdf Horari

La Comunificadora és un programa de Barcelona Activa que ha estat possible gràcies al treball conjunt de Platoniq, Fundació Goteo i el FreeKnowdledgeInstitute, a més de la implicació de moltes persones de les comunitats d'economia col·laborativa, cultura lliure i procomú que hi han aportat el seu coneixement.

Altres programes

La Comunificadora