bcn.cat/emprenedoria

 
 

Selecciona l'idioma i altres opcions:

Usuaris/àries registrats/ades

Accessos a les diverses opcions del web:

LA COMUNIFICADORA. Programa d'impuls per a projectes d'economia col·laborativa

LA COMUNIFICADORA. Programa d'impuls per a projectes d'economia col·laborativa

La Comunificadora, el programa d'impuls de Barcelona Activa per a projectes d'economia col·laborativa del procomú està en funcionament des d¿octubre del 2017 i fins a finals de gener (2018).

El model procomú s'està afiançant com una alternativa viable i en els darrers anys trobem casos d'èxit en el camp del programari i el disseny lliure, les xarxes de comunicació o el microfinançament, la fabricació digital, coneixements online, les dades obertes i l'economia circular. Barcelona s'està convertint en un node referent de la xarxa de ciutats que promouen aquest tipus d'entendre l'economia col·laborativa.

La segona edició de La Comunificadora, treballa amb projectes, en gestació o ja en marxa, que necessiten un impuls per esdevenir procomuns o projectes del procomú que necessiten consolidar la seva viabilitat econòmica.

Les iniciatives seleccionades mostren l'ampli abast del programa d'impuls de projectes d'economia col.laborativa i del procomú, de Barcelona Activa. Els participants, enguany, s'inclouen en sectors tan diversos com la cultura, l'habitatge, l'educació, el turisme, l'energia, la missatgeria intraurbana, la reutilització de materials, el reciclatge de residus, l'ús i desenvolupament d'eines, serveis i continguts per a tecnologies lliures. Trobareu una descripció detallada de cada una de les propostes. (AQUI - http://freeknowledge.eu/ca/article/projectes-seleccionats-participar-la-comunificadora-denguany)

La Comunificadora és un programa de Barcelona Activa, executat per dues entitats que formen part de la confluència entre la producció procomú i l'Economia Social i Solidària:Free Knowledge InstituteiLabCoop. Compta també amb la col·laboració del grup de recercaDimmonsde la UOC i de laFundació Goteo.

Més informació

Els dijous hi ha càpsules temàtiques, tallers de capacitació i tallers sobre finançament de projectes. Les càpsules temàtiques es fan en tres blocs i tractaran models de sostenibilitat i eines col·laboratives lliures i distribuïdes, models de negoci en obert, models de governança, polítiques de compartir coneixement, estratègies per construir equips i comunitats i estratègies de comunicació, entre altres.

Els tres tallers de capacitació, estan orientats a enfortir els equips de treball (persones) i treballar la viabilitat i sostenibilitat dels projectes (projectes i recursos), i els tallers sobre finançament de projectes es centraran en donar a conèixer les possibilitats del crowdfunding i les finances ètiques.

A 'Els Dimarts LaCo' es compartirà un espai de treball per col·laborar, i fer algunes activitats complementàries de formació, amb presentacions de casos i tallers proposats pels equips participants.

Els projectes comptaran amb el suport des de la recerca acadèmica (LaCo+R), amb un acompanyament de Dimmons (UOC), fent aportacions als projectes i un seguiment del seu desenvolupament.

Cada projecte disposa de deu hores totals d'assessoria de la borsa de persones assessores de l'àmbit del procomú i l'Economia Social i Solidària amb perfils diversos pel que fa a coneixements, expertesa i experiència.

També, compten amb l'acompanyament d'una persona tutora que les aconsellarà al llarg del programa. Quan aquest s'acabi s'explorarà la continuïtat del suport de Barcelona Activa a través d'altres recursos especialitzats.

El programa contempla, també, sessions obertes, on s'exposarà l'estat dels projectes, i es podran intercanviar idees i rebre aportacions.

Cloenda del Programa: La Comunificadora punt i seguit. Proper dimarts dia 30 de Gener de 2018 de les 18:00 a les 21:00 h. Lloc: Sala Emprèn. Centre iniciativa emprenedora Glòries. c/Llacuna, 162. Inscriu-te aquí.

Vídeos dels participants en l'edició anterior:

· katuma
· Upcycling de Barri
· LibreBanco
. Lendi
· Mitjà digital sobre tecnologia i societat Replicant
· Crowd-acting
· ITH Crowdfunding-Wikifunding
· Som Mobilitat
· CoopLabora
· Aquapioneers
· Arts i Mànigues
· CCWorld
· Xerebere
· Footprint
· Sentido Común


Dossier la Comunificadora Horari

Programa la Comunficadora Horari

Altres recursos d'Economia Social i Solidària

La Comunificadora